Tijdens de les muzische gingen wij binnen het domein 'media' aan de slag met de app Toontastic (een app die trouwens gratis te verkrijgen is via de app-store).

Deze app draait rond storytelling. De leerlingen kozen een achtergrond of decor voor hun verhaal, creëerden een personage die ze zelf naar smaak konden pimpen en bedachten een eenvoudig verhaal. Ook muziekjes, geluiden of animatie konden aan het verhaal toegevoegd worden.

De les draaide vooral rond het experimenteren met deze nieuwe app. De resultaten kan u hieronder bewonderen. Veel kijkplezier!

)

In de klas gingen we aan de slag met beweging, muziek en media.

We kozen een liedje, oefenden de tekst en verzonnen vervolgens enkele bewegingen.

Het mee 'lippen' en in de camera kijken was vooral belangrijk.

Als eindresultaat maakten we onze eigen lipdub, gefilmd met de iPad! Veel kijkplezier!

Voor het thema 'welkom in onze gemeente' gingen we op stap in Kortrijk.

We mochten onze eigen fototoestellen, iPads, gsm's... meenemen om enkele foto-opdrachten uit te voeren. We gebruiken deze foto's in de klas.

We beleefden ook plezier aan onze wandeling. Dit kan je zien op de foto's.

Als groepsvormende activiteit gingen we bowlen!

Het was erg leuk. Geniet mee van enkele sfeerbeelden.

Dit zijn de frisse nieuwe gezichten van L4B!