De afgelopen twee weken trokken we op safari doorheen de jungle. Een heel leerrijke en leuke belevenis. Geniet van de sfeerbeelden :)

Het klimaat staat de laatste tijd heel erg in de picture. Ook wij met het 2de kleuter proberen een duidt in het zakje te doen om te werken aan ons milieu.

We leerden over afval.

De kleuters maakten kennis met de verschillende soorten vuilnisbakken. Daarbij kwam ook het rijmen aan bod.

Modest houdt van rest!

Esméé houdt van PMD!

Vladimier houdt van papier!

Jeroen houdt van groen!

Bas houdt van glas!

Marij houdt van batterij!

We gingen naar het containerpark van de middelbare school om al onze vuilnisbakken te ledigen. We zorgen nu steeds dat de gang en de klas netjes is. Alles netjes gesorteerd.

Juf en ook de kleuters brachten heel wat afval mee naar de klas. De kleuters werden in groepjes verdeeld. En weet je wat juf deed: ze gooide al het afval midden in de kring op de grond. Gelukkig kreeg ik heel wat hulp om alles in de juiste vuilbak te gooien.

We maakten een vuilbak en een zak mannetje!

Het liedje die we hebben geleerd blijft echt goed hangen bij de kleuters. Hierbij de tekst zodat jullie samen met jullie kleuter kunnen zingen :)

Zet de bakken en de zakken

vol met rommel aan de straat

schiet maar op, daar komt de wagen

anders ben je nog te laat

want zo houden we het netjes

't is fantastisch dat het kan

alle rommel in de wagen

van de vuilnisman

Ik zag dat het thema heel erg leefde bij de kleuters. Dus zeker voor herhaling vatbaar!

Na een welverdiende vakantie zijn we gestart met het thema kleuren en vormen. We maakten mooie kunstwerkjes en een vormen mannetje. Ook hebben we een paar proefjes gedaan: water met krijt mengen + water en inkt mengen. De kleuters vonden de proefjes heel erg leuk en fascinerend. We leerden een versje waarbij we konden toveren en gingen dieper in op ons lievelingskleur.

Alice werd 5 jaar !!!!! GELUKKIGE VERJAARDAG !!!!!

Hiep hiep hoera! Julie is 5 jaar geworden!
Nog eens een dikke proficiat meid!