Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Kalender

  

De allerkleinsten waren in de klas bezig over snoezelen. 'Wat is dat eigenlijk snoezelen?' vroeg het derde kleuter. We mochten dit vandaag gaan ontdekken in de peuterklas! Wat een leuke ervaring... kijk en geniet mee van de foto's waar de kinderen vol bewondering alles ontdekken in de klas van juf Cindy.

Snoezelen is eigenlijk een combinatie van twee woorden: SNuffelen en dOEZELEN. Snuffelen staat voor het actieve deel: spelen, ontdekken, voelen. Doezelen verwijst naar genieten, luisteren, kijken, tot rust komen. Alle zintuigen (kunnen) worden geprikkeld. Al is er minstens evenveel aandacht voor het samen genieten in een sfeervolle omgeving.

 

Op 13 februari waren er twee juffen jarig! Na de krokusvakantie vierden we dan ook gezellig samen. Het werd een gek, gezellig en smullend feest! 

 

HIEP HIEP HOERA voor Olivia en juf :-) 

De laatste week voor de krokusvakantie doen we nog eens lekker gek! Fluodag, stippendag, omgekeerde dag, gekke haren dag en verkleeddag! Kortom, een hele week boordevol fun en we kregen ook een opdracht: Elke dag een selfie of een 'gekfie'! Het resultaat kan u bewonderen tussen deze kleurrijke en grappige foto's! 

We deden ook activiteit met het eerste leerjaar. Samen met een leerling van het eerste leerjaar een popcornzakje versieren en daarna samen smullen bij een gezellige film. 

Op vrijdag kregen we bezoek van een veearts. De papa van Olivia kwam vertellen over zijn beroep. We hadden ook een heleboel vragen zoals 'Wat als een ezel niet meer goed kan zien? Moet de ezel dan een bril dragen?', 'Hoe verzorg je de poten van boerderijdieren?', 'Waarom onderzoek je alleen maar boerderijdieren?', 'Hoe neem je een röntgenfoto van een koe terwijl de koe in de wei staat?', 'Hoelang moet je studeren om dierenarts te worden?', ... 

De veearts beantwoordde al onze vragen en had ook echte spullen mee om te tonen! Bedankt Jonas Demarez voor dit boeiende bezoek, we hebben heel veel bijgeleerd!